Lyhytelokuvapäivä 21.12.2016

Lyhytelokuvapäivä

VUODEN LYHIN PÄIVÄ ON OMISTETTU LYHYTELOKUVALLE

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa. Lyhytelokuvapäivää järjestävät lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot yhdessä, mutta kuka tahansa voi järjestää myös oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa jopa kymmenestä valmiiksi räätälöidystä paketista. Tarjolla on lyhytelokuvia lapsille, kotimaisia festivaalivoittajia ja aikuisille sopivia lyhytelokuvia. Elokuvanäytöksiä voi järjestää ajalla 14.-21.12. ajan.

Lyhytelokuvapäivään valmistaa tämä lyhytelokuvapaiva.fi -sivusto, jossa avataan ensimmäinen joulukuuta joka päivä uuden lyhytelokuvan paljastava lyhytelokuvakalenteri. Lisäksi sivustolla vinkataan joulukuun ja lyhytelokuvapäivän tapahtumista eri puolilla Suomea. Joulukuun ja lyhytelokuvapäivän ohjelma päivittyy sivustolle sitä mukaa, kun tapahtumia tulee lisää.

Tarkemmat ohjeet oman lyhytelokuvanäytöksen järjestämiseen löytyvät näiltä verkkosivuilta. Pop up –näytösten lisäksi lyhytelokuvia voi nähdä joulukuussa myös klubeilla ympäri Suomen. Lyhytelokuvapäivä huipentuu Yle Teemalla kolmen tunnin lyhytelokuvaputkeen. 

Nyt neljättä kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo viidettä kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi yli 50 muussa maassa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, Future Shorts Finland, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Euphoria Borealis ry, AV-Arkki, Doc Lounge, Tampereen elokuvajuhlat ja Turku Animated Film Festival

LINKIT

 


Fiilistellen klubeilla? Pubissa kaverin tai omassa järkkäämässä tapahtumassa? Kutsutko kenties tutut ja tuntemattomat kylään kotinäytökseen ja tapaksille? Vai vietätkö kotisoffalla yksin tai ystävien seurassa Yle Teeman lyhytelokuvan teemaillan parissa? Voit myös halutessasi osallistua näihin kaikkiin!

Valitse sinulle paras ja hauskin tapa viettää lyhäripäivää!