Lyhytelokuvapäivä 21.12.2017

Lyhytelokuvapäivä

VUODEN LYHIN PÄIVÄ ON OMISTETTU LYHYTELOKUVALLE

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa. Lyhytelokuvapäivää järjestävät lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot yhdessä, mutta kuka tahansa voi järjestää myös oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa kahdeksasta valmiiksi räätälöidystä paketista. Tarjolla on lyhytelokuvapaketteja jokaiseen makuun iästä riippumatta. Elokuvanäytöksiä voi järjestää ajalla 15.-22.12.

Tänä vuonna lyhytelokuvapäivä tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä lyhytelokuvia 15.-22.12.2017 välisenä aikana elokuvateattereissa ympäri suomea. Lyhytelokuvapäivän elokuvateatteriesityksen on kuratoinut Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen.

Lyhytelokuvapäivään liittyvät infot löydät tältä sivustolta sekä Lyhytelokuvapäivä-sovelluksesta, jossa on myös viikottain päivittyvä lyhytelokuvateatteri. Lisäksi sivustolla vinkataan joulukuun ja lyhytelokuvapäivän tapahtumista eri puolilla Suomea. Joulukuun ja lyhytelokuvapäivän ohjelma päivittyy sivustolle sitä mukaa, kun tapahtumia tulee lisää.

Tarkemmat ohjeet oman lyhytelokuvanäytöksen järjestämiseen löytyvät näiltä verkkosivuilta. Pop up –näytösten lisäksi lyhytelokuvia voi nähdä joulukuussa myös elokuvateattereissa eri puolilla Suomea. Lyhytelokuvapäivä huipentuu Yle Teemalla kolmen tunnin lyhytelokuvaputkeen. 

Nyt viidettä kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo kuudetta kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi kymmenissä muissa maissa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-Arkki, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Kettupäivät, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival ja Pirkanmaan elokuvakeskus

LINKIT

 


Fiilistellen klubeilla? Pubissa kaverin tai omassa järkkäämässä tapahtumassa? Kutsutko kenties tutut ja tuntemattomat kylään kotinäytökseen ja tapaksille? Vai vietätkö kotisoffalla yksin tai ystävien seurassa Yle Teeman lyhytelokuvan teemaillan parissa? Voit myös halutessasi osallistua näihin kaikkiin!

Valitse sinulle paras ja hauskin tapa viettää lyhäripäivää!