Lyhytelokuvapäivä 21.12.2018

Lyhytelokuvapäivä 21.12.2018

VUODEN LYHIN PÄIVÄ ON OMISTETTU LYHYTELOKUVALLE

21.12.2018 vietetään Suomessa kuudetta kertaa kansainvälistä lyhytelokuvapäivää! Tätä Ranskasta alkuisin olevaa päivää vietetään viidessätoista maassa ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville.

Tänä vuonna Suomessa päivää järjestävät Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Lyhytelokuvapäivänä jokaisen on mahdollista järjestää oma lyhytelokuvanäytöksensä. Se onnistuu ilmoittautumalla tällä sivustolla Järjestä oma näytös -välilehdeltä, valitsemalla ilmaiseksi ohjelmistonsa tarjolla olevista pop-up -paketeista ja järjestämällä näytöksen 15.-21.12.2018 välisenä aikana. Näytös voi olla kaikille avoin tai suljettu järjestäjän omien toiveiden mukaan. Lyhytelokuvanäytöksiin osallistumisesta kiinnostuneet näkevät avoimet näytökset pop-up -näytökset välilehdeltä.

Osana Lyhytelokuvapäivää näytöksiä esitetään myös elokuvateattereissa 15.-21.12.2018 välisenä aikana. Elokuvateattereille on suunniteltu oma näytös, jonka on kuratoinut Rakkautta & Anarkiaa -festivaali. Tiedot teatterinäytöksistä löytyvät Elokuvateatterit -välilehdeltä.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot Lyhytelokuvapäivään liittyen löytyvät tältä sivustolta sekä Facebook-, Twitter- ja Instagram-tileiltämme.

Tehdään yhdessä Lyhytelokuvapäivästä kaikille tuttu juhlapäivä!

 


Fiilistellen klubilla? Pubissa kaverin tai sinun järkkäämässä tapahtumassa? Kutsutko kenties tutut ja tuntemattomat kylään kotinäytökseen ja tapaksille? Vai vietätkö kotisoffalla yksin tai ystävien seurassa Yle Teeman lyhytelokuvan teemaillan parissa? Voit myös halutessasi osallistua näihin kaikkiin!

Valitse sinulle paras ja hauskin tapa viettää lyhäripäivää!