Lyhytelokuvapäivä 21.12.2016

 

Yhteystiedot

 

info@lyhytelokuvapaiva.fi

 

Kimmo Sillanmikko
kimmo(ät)taff.fi
045 1215 017

Sari Volanen
sari.volanen(ät)yle.fi
0400 617 116

 

 

Järjestäjät

Lyhytelokuvapäivä on kansainvälinen päivä, joka järjestetään jo 16 maassa. Päivä toteutetaan yhteistyössä Yle Teeman, Suomen elokuvasäätiön, Future Shorts Finlandin, Doc Loungen, Tampereen elokuvajuhlien, AV-arkin, Euphoria Borealis ry:n ja sinun kanssasi.

 


YLE TEEMA

YLE Teema on teemallinen kulttuurikanava, joka omistautuu dokumenteille, elokuville ja musiikille. 


FUTURE SHORTS 

Future Shorts on innovatiivinen klubikonsepti, joka yhdistää perinteisen musiikkiklubin ja lyhytelokuvanäytökset yhdeksi tapahtumaksi. Lyhytelokuvien ja musiikin lisäksi tapahtumissa nähdään esimerkiksi sirkusta, videotaidetta, performansseja – oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Tällä hetkellä klubi toimii jo yli 350 kaupungissa 90 eri maassa ympäri maailmaa.


DOC LOUNGE

Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville. Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Dokumentteja on mukava katsoa yhdessä!

Doc Lounge esittää mielenkiintoisia uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Vankka pohjoismainen yhteistyö- ja ystäväverkosto mahdollistaa Doc Loungelle laadukkaan ohjelmiston. Doc Lounge ei ole vain elokuvanäytös, vaan illan ohjelmassa on myös aina jotain muuta, pientä tai suurta; musiikkia, keskusteluja, elokuvan tekijöitä tai muita teemaan liittyviä vieraita.


 

AV-ARKKI

AV-arkki on vuodesta 1989 tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä. AV-arkki on avannut taiteilijoille mahdollisuuksia saada työtään tunnetuksi kansainvälisesti. AV-arkin toiminta on myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö.


TURKU ANIMATED FILM FESTIVAL

Suomen suurin animaatioelokuvafestivaali järjestetään Turussa elokuun viimeisellä viikolla.


 

TAMPEREEN ELOKUVAJUHLAT

Pohjois-Euroopan vanhin ja mahtavin lyhytelokuvafestivaali perustettiin jo vuonna 1969, mutta Tampereella on uutta tarjottavaa joka vuosi. Kilpailusarjat kuorivat maailmalta lyhytelokuvan tuoreimman kerman, ja erikoisohjelmistossa nähdään helmiä kaikissa genreissä. Festivaalin näytökset, seminaarit, näyttelyt ja klubit saattavat elokuvan ystävät yhteen viideksi ikimuistoiseksi päiväksi jälleen 5.–9.3.2014.


EUPHORIA BOREALIS RY

Euphoria Borealis on avoin yhteisö elokuvantekijöille. Kehitämme ja monipuolistamme audiovisuaalista kulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Järjestämme erilaisia elokuvatyöpajoja, -näytöksiä ja muita tapahtumia. Tapahtumamme ovat yhteisöllisiä sekä kokeellisia, ja ne perustuvat spontaaniin luovaan työskentelyyn. Euphoria Borealis on NISI MASA European Network of Young Cinema -verkoston suomalainen jäsenjärjestö.


AVEK

AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla kotimaista audiovisuaalista kulttuuria. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataidetta.


SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖ

Suomen elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon, esittämiseen ja levittämiseen sekä kulttuuriviennin tarpeisiin. Tukivaransa säätiö saa kokonaisuudessaan veikkausvoittovaroista.


HELSINKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL - RAKKAUTTA & ANARKIAA

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien nerokkaimmista uutuuksista.