Lyhytelokuvapäivä 21.12.2017

 

Yhteystiedot

 

info@lyhytelokuvapaiva.fi

 

Kimmo Sillanmikko
kimmo(ät)taff.fi
045 1215 017

Laura Suvanto
laura.suvanto(ät)tamperefilmfestival.fi
050 3303 545

Sari Volanen
sari.volanen(ät)yle.fi
0400 617 116

 

 

Järjestäjät

Lyhytelokuvapäivä on kansainvälinen päivä, joka järjestetään kymmenissä maissa. Päivä toteutetaan yhteistyössä Yle Teeman, Suomen elokuvasäätiön, AVEKin, AV-arkin, Tampereen elokuvajuhlien, Rakkautta & Anarkiaan, Kettupäivien, Turku Animated Film Festivalin ja sinun kanssasi.

 


YLE TEEMA

YLE Teema on teemallinen kulttuurikanava, joka omistautuu dokumenteille, elokuville ja musiikille. 


AV-ARKKI

AV-arkki on vuodesta 1989 tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä. AV-arkki on avannut taiteilijoille mahdollisuuksia saada työtään tunnetuksi kansainvälisesti. AV-arkin toiminta on myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö.


TURKU ANIMATED FILM FESTIVAL

Suomen suurin animaatioelokuvafestivaali järjestetään Turussa elokuun viimeisellä viikolla.


TAMPEREEN ELOKUVAJUHLAT

Pohjois-Euroopan vanhin ja mahtavin lyhytelokuvafestivaali perustettiin jo vuonna 1969, mutta Tampereella on uutta tarjottavaa joka vuosi. Kilpailusarjat kuorivat maailmalta lyhytelokuvan tuoreimman kerman, ja erikoisohjelmistossa nähdään helmiä kaikissa genreissä. Festivaalin näytökset, seminaarit, näyttelyt ja klubit saattavat elokuvan ystävät yhteen viideksi ikimuistoiseksi päiväksi jälleen 7.-11.3.2018.


AVEK

AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla kotimaista audiovisuaalista kulttuuria. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataidetta.


SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖ

Suomen elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon, esittämiseen ja levittämiseen sekä kulttuuriviennin tarpeisiin. Tukivaransa säätiö saa kokonaisuudessaan veikkausvoittovaroista.


HELSINKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL - RAKKAUTTA & ANARKIAA

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien nerokkaimmista uutuuksista.


KETTUPÄIVÄT

Vuosittain marraskuussa järjestettävä Kettupäivät on kotimaiseen lyhytelokuvaan keskittyvä festivaali. Festivaaliohjelmisto muodostuu kotimaisesta kilpasarjasta sekä monipuolisista erikoisnäytöksistä.