COVID-19 JA LYHYTELOKUVAPÄIVÄ

Covid-19 tilanne on erilainen eri puolilla Suomea, joten otathan tapahtumien ja näytösten järjestämisessä huomioon paikallisten viranomaisten antamat ohjeet. Lisätietoa oman alueesi tilanteesta löytyy muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Muistathan tapahtumaa tai näytöstä järjestäessäsi huomioida myös yleiset rajoitukset ja suositukset koronapandemian aikana. Lisätietoa niistä löytyy muun muassa Valtioneuvoston sivuilta.

Jos epäilet tartuntaa tai sinulla todetaan koronatartunta ennen tapahtumaa/näytöstä, peru se tai älä osallistu siihen. Jos sinulla todetaan koronatartunta tapahtuman/näytöksen jälkeen, ilmoita asiasta mahdollisuuksien mukaan kaikille tapahtumaan/näytökseen osallistuneille. Lisäksi käytä Koronavilkku-sovellusta ja pidä se aktiivisena, jos vain mahdollista.

Tapahtumissa tulee:

  • pitää turvavälit
  • käyttää kasvomaskia, jos turvavälejä ei voi pitää
  • pestä käsiä usein ja huolellisesti
  • yskiä ja aivastaa hihaan tai nenäliinaan

Tapahtumien ja näytösten järjestäjät voivat pyytää osallistujia näyttämään koronapassin. Tallennathan koronapassin puhelimeesi tai tulostat sen ennen tapahtumaan osallistumista järjestäjän työn helpottamiseksi.

Toivotamme kaikille hyvää ja turvallista Lyhytelokuvapäivää!