ELOKUVIEN IKÄRAJAT

Lyhytelokuvapäivän paketteihin kuuluu monia elokuvia, joista osalla on virallinen ikäraja ja osalla järjestäjien arvioima suositusikäraja. Viralliset ikärajat ilmoitetaan virallisilla ikärajamerkeillä ja ne ovat sitovia. Suositusikärajat ilmoitetaan tekstillä ja ne perustuvat elokuvan nähneen järjestäjän arvioon elokuvan sisällöstä. Arvioinnissa on käytetty samoja luokittelukriteereitä kuin virallisia ikärajoja päätettäessä.

Olemme antaneet virallisen ikärajan tai suositusikärajan jokaiselle elokuvalle ja lyhytelokuvapaketille. Tieto löytyy elokuvan tai paketin nimen alta yleistiedoista. Muistattehan paketteja valitessanne ottaa huomioon niin pakettien kuin elokuvienkin ikärajat ja suositusikärajat. Mikäli sinulla on kysyttävää ikärajoista, ota yhteyttä Lyhytelokuvapäivän koordinaattoriin (lyhytelokuvapaiva [at] tff.fi). Jos haluat varmistua elokuvien sopivuudesta esimerkiksi kouluryhmälle, voit katsoa elokuvat ennen tapahtumaa. Pakettien linkit ovat voimassa 14.12. noin klo 00.01 – 21.12. noin klo 23.59.

Tarkempia tietoja virallisista ikärajoista ja luokittelukriteereistä löytyy Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (Kavin) ikärajojen Yleistieto-sivulta.