YHTEYSTIEDOT

Tavoitat meidät osoitteella lyhytelokuvapaiva [at] tff.fi

JÄRJESTÄJÄT

Lyhytelokuvapäivä on kansainvälinen päivä, joka järjestetään viidessätoista maassa! Suomessa päivää järjestävät seuraavat tahot.

Pohjois-Euroopan vanhin ja mahtavin lyhytelokuvafestivaali perustettiin jo vuonna 1969, mutta Tampereella on uutta tarjottavaa joka vuosi. Kilpailusarjat kuorivat maailmalta lyhytelokuvan tuoreimman kerman, ja erikoisohjelmistossa nähdään helmiä kaikissa genreissä. Festivaalin näytökset, seminaarit, näyttelyt ja klubit saattavat elokuvan ystävät yhteen viideksi ikimuistoiseksi päiväksi jälleen 9.-13.3.2022.

Suomen elokuvasäätiön tehtävänä on tukea ja edistää suomalaista elokuva-alaa. Elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen. Säätiö vastaa keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä. Vuonna 2019 vietettiin elokuvasäätiön perustamisen 50-vuotisjuhlaa.

Suomen Yleisradion Yle Teema on elokuville, dokumenteille ja musiikille omistautuva teemallinen kulttuurikanava.

AV-arkki on vuodesta 1989 tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä. AV-arkki on avannut taiteilijoille mahdollisuuksia saada työtään tunnetuksi kansainvälisesti. AV-arkin toiminta on myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali on Oulussa vuosittain järjestettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma. Festivaali ajoittuu marraskuuhun ja sen järjestää Oulun Elokuvakeskus ry.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien nerokkaimmista uutuuksista.