YHTEYSTIEDOT

Tavoitat meidät osoitteella lyhytelokuvapaiva [at] tff.fi, tai soittamalla 044 7557738.

Otathan huomioon, että noudatamme normaaleja toimistoaikoja, joiden puitteissa luemme ja vastaamme viesteihin sekä ilmoittautumisiin.

JÄRJESTÄJÄT

Lyhytelokuvapäivä on kansainvälinen päivä, joka järjestetään viidessätoista maassa! Suomessa päivää järjestävät seuraavat tahot.

Pohjois-Euroopan vanhin ja mahtavin lyhytelokuvafestivaali perustettiin jo vuonna 1969, mutta Tampereella on uutta tarjottavaa joka vuosi. Kilpailusarjat kuorivat maailmalta lyhytelokuvan tuoreimman kerman, ja erikoisohjelmistossa nähdään helmiä kaikissa genreissä. Festivaalin näytökset, seminaarit, näyttelyt ja klubit saattavat elokuvan ystävät yhteen viideksi ikimuistoiseksi päiväksi jälleen 6.-10.3.2024.

Suomen elokuvasäätiön tehtävänä on tukea ja edistää suomalaista elokuva-alaa. Elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen. Säätiö vastaa keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä.

Yle on esittänyt lyhytelokuvia kanavillaan säännöllisesti vuodesta 1995 lähtien Uusi Kino -nimisellä ohjelmapaikalla, ja nykyään Yle Teeman lyhytelokuvat ovat katsottavissa myös Areenassa.

AV-arkki on vuodesta 1989 tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä. AV-arkki on avannut taiteilijoille mahdollisuuksia saada työtään tunnetuksi kansainvälisesti. AV-arkin toiminta on myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien nerokkaimmista uutuuksista.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali on Oulussa vuosittain järjestettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma. Festivaali ajoittuu marraskuuhun ja sen järjestää Oulun Elokuvakeskus ry.

Turku Animated Film Festival eli TAFF on vuonna 2016 debytoinut, elokuun lopulla Manillan idyllisellä kulttuuritehtaalla järjestettävä animaatiotaiteeseen keskittyvä tapahtuma. Viisipäiväisen festivaalin ohjelmiston ytimessä ovat lyhyiden animaatioelokuvien kilpailunäytökset. Omat kilpasarjat löytyvät niin kotimaisille kuin kansainvälisille elokuville sekä lapsille suunnatuille teoksille. Kilpasarjojen lisäksi ohjelmistosta löytyy vuosittain erilaisia teema- ja erikoisnäytöksiä, näyttelyitä sekä työpajoja festivaalikarkelointia unohtamatta.

IhmeFilmi ry on voittoa tavoittelematon elokuvakasvatusyhdistys, jota rahoittaa mm. opetus-ja kulttuuriministeriö. Yhdistys toimii Pohjoismaiden edustajana Eurooppalaisessa EU-rahoitteisessa CinEd verkostossa. IhmeFilmi vie suomalaista elokuvakasvatusta maailmankartalle sekä edistää kansainvälistä verkostoitumista erilaisten yhteistyöprojektien kautta. Suomessa IhmeFilmi toteuttaa laaja-alaista valtakunnallista elokuvakasvatusta sekä tarjoaa koulutusta kasvatusalan ammattilaisille elokuvan parissa. Teemme yhteistyötä elokuvataiteen sekä elokuvakasvatuksen parissa toimivien ja siitä kiinnostuneiden tahojen kanssa. Elokuvan ihmeen parissa riittää tehtävää!

Azh Boyzz is a production crew that focuses on genre films with brave, strong, practical, and alternative styles. We are not afraid to break common storytelling structures and create an experience that you won’t forget!