OPEN SCREEN

Click here for details in English

“Valkokangas on sinun!”

Lyhytelokuvapäivä mahdollistaa nyt ensimmäistä kertaa tavan osallistua tapahtuman sisältöön upouuden Open Screen -kategorian muodossa, jossa osallistuneista parhaat elokuvat valitaan osaksi Lyhytelokuvapäivän virallista leffaohjelmistoa.

Valituista leffoista kootaan siis oma leffapaketti, jota on mahdollista tilata katsottavaksi ympäri Suomea niin yksityisissä, kuin yleisöllekin avoimissa tilaisuuksissa, aivan kuten muitakin pop-up pakettejamme.

Open Screen -kategorian tarkoitus on avata mahdollisuus ihan kelle vain saada näkyvyyttä omalle leffalleen, ja saada samalla lyhytelokuvapaketteihin mukaan uusia näkökulmia erilaisilta tekijöiltä. Open Screeniin voi ilmoittautua omalla lyhytelokuvalla niin harrastelijat, aloittelevat leffaintoilijat, kuin konkaritekijätkin!

Linkki Google-forms ilmoittautumiseen aukeaa lokakuun 2. päivä, ja on auki neljä viikkoa lokakuun 29. päivään asti. Pistä siis päivämäärät kalenteriin!

Tarkemmat tiedot ja rajaukset ilmoittautumiseen:

  • Elokuvan max.kesto: 15 min.
  • Tekstitykset: Vaaditaan, jos muu kieli kuin suomi tai englanti.
  • Ikäraja: Max. k-16 (Jos elokuvalla ei ole virallista ikärajaluokitusta, hoidetaan sille sositusikäraja Lyhytelokuvapäivän kautta.)
  • Valmistusvuosi: Avoin
  • Produktion kotimaa: Avoin.
  • Oikeuksista: Elokuvan tekijä vastaa kaikista elokuvan tekijänoikeuksista, sekä sitoutuu antamaan elokuvan esitettäväksi, mikäli se valitaan näytökseen, ja tekijä on hyväksynyt valinnan
  • Muoto: Elokuva tulee lähettää Google formsiin Vimeo tai Youtube -linkkinä.
  • Korvaus: Open Screen -pakettiin valituista elokuvista maksetaan 80€/elokuva esityskorvaus.
  • Ilmottautumisen ajankohta: 2.-29.10.2023.

Kuka paketin kokoaa?

Open Screen -paketin laativat yhteisvoimin Lyhytelokuvapäivän työryhmän ikiomat Elina Vitkala ja Teemu Saarinen.

Elina Vitkala on elokuva- sekä kulttuurialan moniottelija. Hänellä on kokemusta mm. dramaturgin sekä kustannustoimittajan työstä, festivaalijohtamisesta, dokumenttielokuvan levityksestä, opetusalalta sekä toimittajan työstä. Vitkala on tehnyt yhteistyötä useiden kotimaisten sekä ulkomaisten elokuvafestivaalien kanssa. Suomen lisäksi hän on asunut Englannissa ja Tanskassa. 

Teemu Saarinen on yksi Azh Boyzz (https://azhboyzz.com) tuotantoryhmän perustaja ja jäsen. Azh Boyzz keskittyy genre-elokuviin rohkealla, vahvalla ja vaihtoehtoisella näkemyksellä. He tykkäävät rikkoa perinteisiä tarinankerronnan kaavoja ja luoda kokemuksia, jotka jäävät varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

Teemu on myös yrittäjä ja vastaa omassa yrityksessään (Luala Oy) videotuotannosta. Teemulla on yli 15 vuoden kokemus erikokoisista tuotannoista sekä erilaisista työtehtävistä. Hän on toiminut mm. ohjaajan, tuottajan, kuvaajan, leikkaajan, animaattorin ja värimäärittelijän tehtävissä. Teemu elää ja hengittää elokuvaa, nielee filmikohinaa ja ylläpitää filmirusketustaan projektorin välkkeessä.